RUOKA

Herkulliselta ruokalistaltamme löytyy herkkuja moneen makuun. Suosittelemme kokeilemaan savonlinnalaista herkkua ruispaneroituja Saimaan muikkuja Pekan perunamuusin kera tai Davidin suosittua kermaista lohikeittoa ja kylkiäisenä oman leipomon leipää. Pienempään nälkään löytyy vaihtuva valikoima täytettyjä leipiä, suolaisia piirakoita ja herkullisia vohveleita. Juhlatilaisuuksiin räätälöimme menun toiveidesi mukaan.

KAHVILA

Kahvila Saima on ihastuttava kahvila-ravintola Savonlinnan vanhassa kaupungissa, näköetäisyydellä Olavinlinnasta ja Savonlinnan Maakuntamuseosta. Linnankatu 11, jossa kahvila sijaitsee tunnetaan myös nimellä Saima Talo. Nykyinen Kahvila Saima on syntynyt omistajien rakkaudesta korkeatasoiseen palveluun sekä vanhan miljöön antamasta inspiraatiosta. Saima on pieni perheyritys, jossa me uskomme omiin laadukkaisiin tuotteisiimme sekä mittavaan ammattitaitoomme.

ILTAPÄIVÄTEE

Tunnelmallinen iltapäivätee tarjoilee elämyksiä kaikille aisteille.

Englantilainen kokkimme David leipoo iltapäiväteelle perinteisiä skonsseja ja loihtii lajitelman maukkaita kerrosleipiä. Makeat herkut tulevat omasta leipomostamme HerkkuPekasta, jossa Teemu tiimeineen loihtii kauteen sopivia suupalaleivoksia teekattauksen kruunuksi. Maistuvien herkkujen kanssa tarjoillaan laadukasta Forsmanin teetä.

KOKOUKSET & TILAISUUDET

Tunnelmallinen Saima on ainutlaatuinen paikka järjestää monenlaisia tilaisuuksia. Etsitpä pientä kokouspaikkaa tai isompaa juhlatilaa erilaisiin perhejuhliin, me olemme apunasi. Voit valita pöytiin tarjoiltavan menun, perinteisen pitopöydän tai kevyemmän noutopöydän erilaisine oman leipomon leivonnaisineen. Räätälöimme mielellämme juhlat menuineen toiveidesi mukaan.

ESTEETTÖMYYS

Vaikka vanha talo kynnyksineen tuokin mukanaan omat haasteensa, on osa tiloistamme saavutettavissa myös esteettömästi. Leveän liuskan kautta terassilta on sisäänkäynti kahvilaan mahdollista kahdesta ovesta, joista toisessa ei ole kynnystä lainkaan. Kahvilan pääsaliin mennessä ei ole myöskään kynnystä, muihin pikkusaleihin on muutaman sentin korkeat kynnykset. Kahvila-ravintolan puolella on myös tilavat wc-tilat tukikaiteilla varustettuna.