ESTEETTÖMYYS

Vaikka vanha talo kynnyksineen tuokin mukanaan omat haasteensa, on osa tiloistamme saavutettavissa myös esteettömästi. Leveän liuskan kautta terassilta on sisäänkäynti kahvilaan mahdollista kahdesta ovesta, joista toisessa ei ole kynnystä lainkaan. Kahvilan pääsaliin mennessä ei ole myöskään kynnystä, muihin pikkusaleihin on muutaman sentin korkeat kynnykset. Kahvila-ravintolan puolella on myös tilavat wc-tilat tukikaiteilla varustettuna. Yleisesti ottaen meillä on leveät ovet, joista mahtuu liikkumaan hyvin myös sähköpyörätuolilla.

Yksi putiikkihotellimme kuudesta huoneesta on varsin esteetön. Hotellin sisäänkäynti on terassilta, jonne johtaa leveä liuska. Leveiden tuplaovien edessä on matala porrastettu sisäänkäynti, jolloin saapuminen sekä pyörätuolilla että sähköpyörätuolilla onnistuu. The Green Room sijaitsee samassa kerroksessa kuin terassimme ja kahvilamme. Huoneen kylpyhuoneessa on täysin avautuvat suihkuseinät, suihkutuoli sekä tukikaide wc:n vieressä.

Lähiympäristöstä löytyy monenlaista tekemistä ja nähtävää pyörätuolilla liikkuville, sillä lähellä sijaitseva Olavinlinna ja Riihisaaren museo ovat esteettömiä. Satamasta lähtee myös laivoja, jolla pyörätuolin käyttäjät pääsevät risteilemään ja ihastelemaan Savonlinnaa vesiltä käsin. Oravissa tehdään myös norppasafareita, joihin myös pyörätuolilla liikkuvan mahdollista osallistua.

Suosittelemme myös tutustumaan Sanna Kalmarin kokemuksiin esteettömästä Savonlinnasta
https://www.palmuasema.fi/roadtrip-saimaalla-esteeton-savonlinna/