VASTUULLISUUS

Pyrimme toimimaan kaikissa yrityksemme toiminnoissa mahdollisimman vastuullisesti ja toivomme myös asiakkaidemme tukevan meitä tässä pyrkimyksessä pienin arkisin teoin, kuten ottamalla vain tarvittavan määrän servettejä ja biohajoavia pillejä.

Hotellihuoneissamme on käytössä täytettävät saippuapullot erillispakkauksien sijaan, ja pullotamme itse lasipulloihin raikasta Saimaan hanavettä asiakkaillemme nautittavaksi. Vaihdamme lakanat & pyyhkeet kesken pidemmän majoituksen vain tarvittaessa, jotta voimme vähentää turhan pyykkivuoren ilmastorasitusta. Kaikki hotellin pyykki pestään paikallisessa pesulassa muutaman kilometrin päässä Saimasta.

Ravintolamme yksi merkittävimmistä periaatteista on ruokahävikin minimointi, ja näin ollen meillä ei ole tarjolla noutopöytiä kuin joissakin yksityistilaisuuksissa. Myös hotellin aamiainen sesonkiaikaan tarjoillaan ns. a la carte -tyylisesti pöytiin. Kahvilamme laaja kakkutarjonta on paikallista käsityötä, mikä tukee savonlinnalaisia työpaikkoja ja vähentää hiilijalanjälkeä.

Koneiden uusimisen yhteydessä valitsemme vain energiatehokkaita laitteita. Kulutamme vettä säästeliäästi, ja kahvilan käsienpesutilat onkin varustettu automaattihanoin. Meillä on tarveohjattu koneellinen ilmanvaihto hotellin käytävillä sekä kahvilan wc-tiloissa liiketunnistinvalaistus.

Sydämen asiamme on myös kulttuuriperinnön arvostaminen ja säilyttäminen. Yrityksemme sijaitsee 1897 rakennetussa museoviraston alaisessa rakennuksessa. Sisätiloissa tasapainottelemme uuden ja vanhan kanssa sopusoinnussa pyrkien takaamaan kestävän tulevaisuus myös jälkipolville. Sekä kahvila-ravintolan että hotellin puolelta voitte löytää käytettyjä huonekaluja, joita olemme keräilleet vuosien aikana. Vaikka vanha talo kynnyksineen tuokin mukanaan omat haasteensa, on osa tiloistamme saavutettavissa myös esteettömästi.

Pyrimme tuomaan kortemme kekoon maailman hiilidioksipäästöjen vähentämiseksi. Aina kun mahdollista, suosimme kotimaista & paikallista, vaalimme vanhaa ja kunnioitamme ympäristöä!