Perheyritys

Kahvila Saima on ollut Eskelisen perheen omistuksessa vuodesta 2011. Heillä on yli 40 vuoden kokemus leipomo-kahvila ja ravintola-alalta ja Eskelisen leipuriperhe onkin monille tuttu ympäri Suomea heidän menestyksekkäästä HerkkuPekasta, leipomo ja kahvila, joka sijaitsee Savonlinnan ydinkeskustassa. Johanna tyttären paluumuutto Englannista miehensä David Taylorin kanssa vuonna 2013, mahdollisti Saima Kahvilan kehittymisen entisestään nykyiseen laajuuteensa.

Pariskunta vastaakin nykyisin päivittäisestä kahvila ravintolan pyörittämisestä, mutta kaikki perheenjäsenet, alan ammattitaitonsa lisäksi, tuovat tietotaitoa erikoisvahvuusalueiltaan. Johannan veli Teemu Eskelinen, HerkkuPekan omistaja, vastaa tietotekniikasta; äiti, Ulla Eskelinen, kirjanpidosta ja isä, Pekka Eskelinen, osaa korjata vian kuin vian sekä pitää yllä elintärkeitä liikesuhteita samalla ollessaan perheen kokenein leipurimestari. Vaikka koko Eskelinen-Taylor perhe onkin vahvasti päivittäisessä toiminnassa mukana, Johanna on kuitenkin useimmille asiakkaille se ensimmäinen yhteyshenkilö.

Johanna on opiskelut ruoka-tuotannon johtamista Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Osan restonomi opiskeluistaan hän suoritti ulkomailla, 5 kk Singaporessa ja 6 kk Englannissa. Tuona aikana hän tapasi myös miehensä Davidin, joka on puolestaan opiskellut Huddersfieldin yliopistossa Liiketalouden johtamista sekä Saksaa. Davidillä on ollut varsin pitkä ura 5* hotelleissa sekä Englannissa että muualla Euroopassa.

He työskentelivät jonkun aikaa yhdessä hienostuneessa 5* hotellissa (Chester Grosvenor Hotel and Spa), jonka jälkeen Johanna laajensi osaamistaan ja loi menestykästä uraa teknillisellä puolella lääketieteen alalla (Bristol-Myers Squibb ) 6 vuotta ja myöhemmin ilmatieteen alalla (European Aeronautic Defence and Space Company, Airbus) 5 vuotta. David puolestaan jatkoi uraansa ravintola palvelujen myyntipäällikkönä erittäin vilkkaalla laukkakisaradalla (Chester Racecourse) 6 vuoden ajan, lopulta johtaen laukkakisaradan uutta ylellista ravintolaa (Restaurant 1539) yltäen seuraavien 3 vuoden aikana moniin tunnustuksiin ja ravintola-alan palkintoihin.

Heidän ensimmäisen pojan syntymän jälkeen 2007, tavoite oli jossain vaiheessa palata Suomeen ja vuonna 2013 he muuttivatkin Savonlinnaan voidakseen olla enemmän tekemisissä perheyrityksessä.

Kahvila Saima on siis todellinen perheyritys, missä yhdistyy vankka vuosikymmenien ammattitaito ja usko asiakastyytyväisyyteen sekä laadukas alan koulutus ja kansainvälinen kokemus. Tarjoamme asiakkaillemme tuoreita paikallisia tuotteita ja laadukasta palvelua tunnelmallisessa ympäristössä.

Lue lisää:

TERVETULOA   SAIMATALO    MUUTOSTYÖT