KAHVILA SAIMA

Kahvila Saima on Savonlinnan vanhan kaupungin sydän. Jo ovelta vastaan leijaileva vastajauhetun kahvin houkutteleva aromi, tuoreiden leivonnaisten tuoksu ja lämminhenkinen tunnelma tuovat arkeen häivähdyksen luksusta. Meidät tunnetaan erikoisen hyvästä ja täyteläisestä kahvista, eikä ihme, sillä jauhamme Pauligin kokonaiset vaaleapaahtoiset pavut jokaiseen pannulliseen juuri ennen käyttöä. Moni onkin kehunut vaaleapaahtoista kahviamme jopa tummapaahtoisen veroiseksi. Tummapaahtoisen kahvin ystäville tarjoamme Pauligin Espresso Barista -pavuista valmistettuja erikoiskahveja, kuten americanoa, cafe lattea ja ihanan maitoisaa cafe au laita.

Teen ystäville on tarjolla suuri valikoima sekä maustettuja että maustamattomia mustia ja vihreitä teelajikkeita sekä roibosta ja mate- ja hedelmähaudukkeita. Autamme mielellämme löytämään suosikkiteesi näiden ihania vaihtoehtojen joukosta. Lisäksi valikoimaamme kuuluu kuumaa kaakaota, mehuja ja muita juomia, kuten gluhweiniä joulun aikaan ja raikasta itse tehtyä jääteetä kesäisin. Voit myös hemmotella itseäsi lasillisella kuplivaa proseccoa tai vaikkapa tuopillisella kylmää lonkeroa aurinkoisella terassillamme.

Vitriinistämme löytyvät suussa sulavat kakut ja leivonnaiset valmistetaan käsityönä perheleipomossamme HerkkuPekassa, josta ne kuljetetaan joka aamu lämpiminä kahvilaamme.

”Maista herkullista suklaakakkua!” (Voisiko tämän laittaa erillisenä nostona?)

Kesäkuukausina vitriinimme ovat pullollaan ihania täytettyjä leipiä ja croissanteja. Pyrimme tarjoamaan sopivia vaihtoehtoja moneen makuun ja avoleipämme ovatkin nousseet suorastaan hittituotteeksi. Onko oma suosikkisi kylmäsavulohiruisleipä valkoviinin kera tai kenties tomaatti-mozzarella-bagel seuranaan lasillinen täyteläistä punaviiniä?