Saimatalo

Saimatalo sijaitsee Savonlinnan vanhan kaupungin sydämessä, historiallisella Linnankadulla.  Ihastuttava vanha puutalo, sitä ympäröivät muut historialliset rakennukset ja mukulakivikatu huokuvat mennyttä aikaa. Olavinlinna on näköetäisyydellä, ja kesäisin linnassa vietettävien kuuluisien Oopperajuhlien aikaan voitkin kuulla komean aarian kajahtavan vanhan kaupungin kapeilla ja tunnelmallisilla kaduilla.

Nykyinen Saimatalo rakennettiin vuonna 1897 kaupungin lääkärille, ja on sittemmin toiminut muun muassa synnytyssairaalana ja lastentarhana. Saimatalossa on toiminut vuodesta 2001 saakka kahvila, joka on viime vuosien varrella laajentunut kahvila-ravintolaksi kokoushuoneineen, laajoine terassialueineen ja rentoine ruoka-annoksineen.

Kahvila Saima Oy on ollut Eskelisen ja Taylorin perheiden omistuksessa vuodesta 2011. Yritystä luotsataan varmoin käsin yli 40 vuoden kokemuksella leipomo-kahvila ja ravintola-alalta.

Eskelisen leipuriperhe tunnetaan ympäri Suomea Savonlinnan keskustassa sijaitsevasta leipomo-kahvila HerkkuPekasta. Saiman emännän Johannan ja hänen miehensä David Taylorin paluumuutto Englannista Savonlinnaan vuonna 2013 mahdollisti Saiman kehittymisen nykyiseen laajuuteensa. Pariskunta vastaa yhdessä yrityksen päivittäisestä pyörittämisestä, mutta Johannan veli Teemu Eskelinen sekä isä, Pekka Eskelinen, toimivat edelleen tärkeissä tukirooleissa.

Herkkuja kesäterassilla
Davidin valmistamat herkut
Yrittäjät juhlistamassa onnistuineita tarjoiluja

Johanna on opiskelut ruoka-tuotannon johtamista Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Osan restonomi opiskeluistaan hän suoritti ulkomailla, 5 kk Singaporessa ja 6 kk Englannissa. Tuona aikana hän tapasi myös miehensä Davidin, joka on puolestaan opiskellut Huddersfieldin yliopistossa liiketalouden johtamista sekä saksaa. Davidillä on ollut varsin pitkä ura 5 tähden hotelleissa sekä Englannissa että muualla Euroopassa. Pariskunta työskenteli yhdessä hienostuneessa 5 tähden hotellissa (Chester Grosvenor Hotel and Spa), jonka jälkeen Johanna laajensi osaamistaan ja loi menestykästä uraa teknillisellä puolella lääketieteen alalla (Bristol-Myers Squibb ) 6 vuotta ja myöhemmin ilmatieteen alalla (European Aeronautic Defence and Space Company, Airbus) 5 vuotta. David puolestaan jatkoi uraansa ravintolapalvelujen myyntipäällikkönä erittäin vilkkaalla laukkakisaradalla (Chester Racecourse) 6 vuoden ajan, lopulta johtaen laukkakisaradan uutta ylellista ravintolaa (Restaurant 1539) yltäen seuraavien 3 vuoden aikana moniin tunnustuksiin ja ravintola-alan palkintoihin.

Saima kahvilan yrittäjät Johanna ja David

Kahvila Saima on siis todellinen perheyritys, jossa yhdistyy vankka vuosikymmenien ammattitaito ja usko asiakastyytyväisyyteen sekä laadukas alan koulutus ja kansainvälinen kokemus. Tarjoamme asiakkaillemme tuoreita paikallisia tuotteita ja laadukasta palvelua tunnelmallisessa ympäristössä.